Siirry pääsisältöön
Satakunnan Näkövammaisten logo.
Satakunnan Näkövammaisten logo.

Pis­te­kir­joi­tuso­pet­ta­jat

Täältä löydät yhdistyksemme pistekirjoitusopettajien yhteystiedot sekä lisätietoa pistekirjoituksesta.
Naisen kädet lukemassa pistekirjoitusta.

Tällä sivulla

Pistekirjoitusopettajat

Arvonen Katja, Rauma      p. 0400 592 966
Haapanen Senja, Rauma   p. 050 3741952
Viertonen Pauli, Pori         p. 040 5875889

Pistekirjoitus

Pistekirjoitus on sokeiden ja vaikeasti heikkonäköisten luku- ja kirjoitustaito, jonka kehitti ranskalainen Louis Braille vuonna 1824. Se on kuuteen pisteeseen ja tuntoaistiin perustuva kohokirjoitusjärjestelmä, jota luetaan sormenpäillä. Pistekirjoitusta voidaan tuottaa pistetulostimilla tai kirjoittaa pistekirjoituskoneella tai käsin taulun ja pistimen avulla. Pistekirjoitus voi olla myös sähköistä pistekirjoitusta, jolloin sitä luetaan pistenäytön avulla. Se tuotetaan sähköisestä tekstistä sormilla luettavaksi ruudunlukuohjelman ja pistekirjoitusnäytön avulla. Jotta näyttöruudun tekstit olisivat muunnettavissa apuvälineillä sähköiseksi pistekirjoitukseksi, on tekstien oltava saavutettavia.

Lisää pistekirjoituksen kirjainten, numeroiden ja välimerkkien muodostamisesta voit opiskella tarkemmin täältä- Ulkoinen linkki.

Kurssit

Yhdistyksemme järjestää kaikille avoimia pistekirjoituskursseja. Ota yhteyttä yhdistyksen toimistoon tai suoraan opettajiin, mikäli olet kiinnostunut opiskelemaan pistekirjoitusta.

 

 

Braille-pistekirjoitusaakkoset.
Braille-pistekirjoitusaakkoset