Siirry pääsisältöön
Satakunnan Näkövammaisten logo.
Satakunnan Näkövammaisten logo.

Ää­ni­leh­det ja -kirjat

Tältä sivulta löydät tietoa paikallisista lehdistä, joita tuotetaan äänilehdiksi, Saavutettavuuskirjasto Celian tuottamasta äänikirjapalvelusta sekä Näkövammaisten liiton tuottamasta Luetus-palvelusta.
Daisy-Webbox-laite henkilön sylissä ylhäältäpäin kuvattuna.

Tällä sivulla

Äänilehtikooste

Satakunnan äänilehtikoosteet voit tilata kuunneltavaksesi yhdistyksen toimistolta. Kooste lähetetään viikoittain kotiin postitse Daisy-muodossa ja se sisältää paikallislehtiä Satakunnan alueelta. Voit halutessasi tilata molemmat äänilehtikoosteet tai vain toisen niistä. Kuuntelemiseen tarvitset Daisy-soittimen- Ulkoinen linkki.

Satakunnan äänilehtikooste 1 sisältää lehdet:

 • Alasatakunta
 • Kankaanpään Seutu
 • Lauttakylä
 • Satakunnan Kansa Länsi-Suomi (4 kpl)
 • Satakunnan Viikko
 • Uutisluotsi

Satakunnan äänilehtikooste 2 sisältää lehdet:

 • Alasatakunta
 • Kankaanpään Seutu
 • Satakunnan Kansa Länsi-Suomi (3 kpl)
 • Raumalainen
 • Porilaine

Äänilehdet

Satakunnan alueella ilmestyvistä paikallislehdistä luetaan ihmisäänellä lehtiä Alasatakunta, Lauttakylä, Porin Kirkkosanomat, Satakunnan Viikko sekä Uutisluotsi. Muut äänilehtikoosteiden sisältämät lehdet tuotetaan koneäänisesti. Lehdet löytyvät äänilehtikoosteiden lisäksi Luetus-palvelusta, josta löytyy myös paljon muuta kuunneltavaa. 

Luetus®-palvelussa- Ulkoinen linkki saat luettavaksesi sanoma- ja aikakauslehtiä, radio- ja tv-ohjelmia, Luetus-palvelun ja Celian kirjakerhot sekä erilaisia oppaita, luetteloita ja ohjeita. Pääset tutustumaan tarkemmin julkaisuvalikoimaan täältä- Ulkoinen linkki. Äänilehdet ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta maksuttomia.

Luetus-palvelun julkaisuja voi lukea Luetus-sovelluksella (tietokone ja mobiililaitteet) sekä Luetus-kuunteluna Daisy-soittimella ja Dolphinin EasyReader-mobiilisovelluksella.

Mikäli tarvitset apua Daisy-soittimen- Ulkoinen linkki käyttönottoon liittyvissä asioissa, voit ottaa yhteyttä Digituki-ohjaajiimme.

Vapaaehtoiseksi lukijaksi?

Tarvitsemme vapaaehtoisia lukijoita Satakunnan alueen sanomalehtien lukuun näkövammaisten tiedonsaannin turvaamiseksi.

Olisitko sinä tai omaisesi, oppaasi tai ystäväsi kiinnostunut lukemaan vapaaehtoisena?

Tehtävään tarvitaan vain tietokoneenkäytön perustaidot ja auttamisenhalu.
Annamme koulutuksen lukutehtäviin.

Ota yhteys Satakunnan Näkövammaiset ry:n toimistoon, niin kerromme lisää!

Celian äänikirjat

Saavutettavuuskirjasto Celian tuottamia äänikirjoja voivat käyttää henkilöt, joille tavallisen kirjan lukeminen on vaikeaa tai mahdotonta esimerkiksi terveydellisen syyn kuten näkövamman vuoksi.

Saat tunnukset Celian palveluiden käyttämiseen usein jo jäseneksemme liittyessäsi. Ellei sinulla vielä ole tunnuksia ja haluaisit käyttää Celian palveluita, ota yhteyttä yhdistyksemme toimistoon tai lähimpään kirjastoon.

Kirjoja voi kuunnella puhelimeen tai tabletille asennetulla Pratsam Reader- Ulkoinen linkki -sovelluksella, selaimessa Celianet- Ulkoinen linkki-verkkopalvelussa tai kirjat voi saada postitse CD-levyinä- Ulkoinen linkki.

Lisätietoja:
Saavutettavuuskirjasto Celia- Ulkoinen linkki