Satakunnan Näkövammaisten logo.
Satakunnan Näkövammaisten logo.

Ver­tais­tu­ki- ja ko­ke­mus­toi­min­ta

Täältä löydät tietoja vertaistuki- ja kokemustoiminnastamme!
2 ihmistä istuu penkillä takaapäin kuvattuna, molemmilla on kädessään valkoiset kepit.

Tällä sivulla

Vertaistuki

Vertaistuki tarkoittaa kokemustietoon perustuvaa tukea; se on kertomista ja kuuntelemista, kokemusten jakamista toisen saman kokeneen kanssa.

Ota meihin yhteyttä, mikäli kaipaat kuuntelijaa tai lisätietoa omaan tai läheisesi näkövammaan liittyvissä asioissa. Yhdistyksellämme on valmennuksen käyneitä vertaistukijoita, joiden puoleen on helppo kääntyä.

Lue lisää vertaistuesta- Ulkoinen linkki.

Vertaistalo

Olemme mukana Vertaistalossa! Vertaistalo.fi- Ulkoinen linkki on valtakunnallinen verkkopalvelu, joka auttaa löytämään vertaistukea ja luotettavaa tietoa vertaistuesta myös paikallisesti. Vertaistalon sisällöntuottajana toimii HUSin ja EJY ry:n kehittämä OLKA®-toiminta. Vertaistalo on osa Terveyskylää, jota rakennetaan Suomen yliopistosairaaloiden yhteistyönä tiivisti yhdessä ammattilaisten, potilasjärjestöjen, potilaiden ja heidän läheistensä kanssa. Terveyskylän rakentamista koordinoi HUS.

Etsi vertaistukea -hakukone löytyy täältä- Ulkoinen linkki.

Kokemustoiminta

Kokemustoiminnan tarkoituksena on ymmärryksen ja tiedon lisääminen eri alojen ammattilaisille ja opiskelijoille sekä suurelle yleisölle.

Kokemustoimija on Kokemustoimintaverkoston ja siihen kuuluvien järjestöjen kouluttama kokemustiedon jakaja ja hänellä on järjestönsä taustatuki. Hän voi olla itse haastavan elämänkokemuksen omaava, pitkäaikaissairas tai vammautunut tai hänen läheisensä.

Kokemustoimijat voivat pitää luentoja tai olla mukana esimerkiksi koulutuksissa, työryhmissä tai toiminnan kehittämisessä ja suunnittelussa.

Lue lisää kokemustoiminnasta- Ulkoinen linkki.


Sivu päivitetty