Ter­ve­tu­loa elokuvan kut­su­vie­ras­näy­tök­seen!

Aika

Paikka

Finnkino Promenadikeskus Pori

Satakunnan Näkövammaiset, Näkövammaisten liitto ja Specsavers järjestävät Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia -elokuvan kutsuvierasnäytöksen Sokeiden viikolla 10.11.2021 Finnkino Promenadikeskuksessa Porissa.

Satakunnan Näkövammaiset kutsuu mukaan kaikki alueen näkövammaiset ihmiset ja heidän läheisensä. Olemme saaneet 66 ilmaista lippua jaettavaksi. Näkövammaisille ihmisille jaetaan kaksi lippua, joista toisen voi antaa perheenjäsenelle, ystävälle tai avustajalle. Liput ovat kaikille maksuttomia.

Sitovat ilmoittautumiset elokuvanäytökseen viimeistään 27.10. p. 02 6411530.

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia on rakkaustarina ja jännityskertomus, jonka inhimillisenä ja huumorintajuisena sankarina nähdään sokea, pyörätuolissa istuva mies. Pääosan esittäjä Petri Poikolainen on oikeassa elämässäänkin sokea pyörätuolinkäyttäjä. Näkönsä, liikuntakykynsä ja työnsä näyttelijä on menettänyt aggressiivisen MS-taudin seurauksena.
Leffassa sukelletaan sokean miehen tapaan hahmottaa maailmaa, mikä tekee katsoja kokemuksesta poikkeuksellisen ja mielenkiintoisen. Luvassa on tiukkaa lähikuvaa ja sumeaa tilaa. Nyt ollaan ihan iholla. Tärkeässä osassa on myös äänimaailma: erilaiset efektit, puhe ja musiikki.
Elokuva on vammaisen miehen roadtrip, mutta kysymyksessä ei ole vammaiselokuva. Sokea mies on itsenäinen ja toimiva ihminen, jolla on palava halu elää omannäköistään elämää ja sen hän myös tekee!
Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Jussi-palkittu Teemu Nikki ja tuottanut Alive Filmsille Jani Pösö.
Elokuva voitti syyskuussa Venetsian elokuvajuhlien yleisöpalkinnon Orizzontti Extra -nimisessä sarjassa.
Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia -leffaan on tehty kuvailutulkkaus MovieReading-sovellukselle. Sovellus on maksuton ja sen voi ladata Android-ja iOS-älypuhelimiin.


Sivu päivitetty