#Ku­vai­le­Suo­mi-sarja vie ku­vai­lu­tul­ka­tuil­le retkille ympäri Suomen

Tervetuloa kuvailutulkatulle virtuaalimatkalle upeaan koti-Suomeemme!

Näkövammaisten liitto ja näkövammaisyhdistykset vievät sinut tänä kesänä seitsemälle matkalle ympäri Suomen: Poriin, Tampereelle, Kuopioon, Helsinkiin, Kouvolaan ja Mikkeliin. Tiedossa siis kesäistä kuvailutulkkausta, opastusta ja reissutunnelmaa! Jokainen jakso on omanlaisensa, tekijöidensä näköinen.

Jaksot

Mihin porilainen menee, kun rakastuu? Entä silloin, kun parisuhde päättyy? Porin Kalloon, upeiden kallioiden ja aavan meren äärelle. Opastuksen Kallon maisemiin tarjoaa Satakunnan Näkövammaiset.

Pohjola-talossa on Kouvolan betonista kauneutta parhaimmillaan. Kouvostoliittoon meidät johdattelee Näkövammaisten liitto.

Mikä on Suomen pahin sisävesionnettomuus? Siitä kertoo Tampereen seudun Näkövammaiset- Ulkoinen linkki, kun pääsemme heidän opastuksessaan Näsinpuistoon, Näsinkalliolle. Samalla piipahdetaan myös upeassa Milavida-museossa.

Kuopion kauppahallissa nuuhkitaan muikun- ja mausteidentuoksua sekä kuunnellaan suihkulähteen solinaa ja ihmisvilinää. Oppainamme Pohjois-Savon Näkövammaiset- Ulkoinen linkki ja Näkövammaisten liitto.

Marjaniemen siirtolapuutarha eli Marjis on Itä-Helsingin sydän ja piilotettu helmi. Syreenien tuoksuun ja omenankukkien keskelle meidät vie Helsingin ja Uudenmaan Näkövammaiset- Ulkoinen linkki.

Mikkelin Naisvuori sai tarinan mukaan nimensä, kun naiset kiipesivät korkealle paikalle seuraamaan Porrassalmen taistelua vuonna 1789. Mutta mitä seisoo Naisvuoren huipulla nykyisin? Siitä meille kertoo Etelä-Savon Näkövammaiset- Ulkoinen linkki.

Kaikki jaksot voi kuunnella kolmesta eri palvelusta:

Tekstivastineet

Voit myös lukea kuvailutulkkaukset tekstivastineina.

Kuvaile Suomi!

Kuvaile sinäkin Suomi! Kerro somessa, miltä näyttää oma lempipaikkasi ja tägää se #KuvaileSuomi-aihetunnisteella.

Kuvaile Suomi -kuvailutulkkaukset ja -opastukset ovat osa Näkövammaisten liiton Sano se sanoin -teemavuotta (2021–2022).


Sivu päivitetty